Searching Availability…

Fiske- og fjordcruise

Bli med på en ekte nordnorsk kystopplevelse. Kjenn roen om bord, opplev vakker og variert natur og prøv fiskelykken.

Skipperen staker ut kursen mot gode fiskeplasser, litt etter vær og vind. Ta med egen stang, bruk en av våre – eller bare bli med og nyt turen. Vi begrenser antallet stenger i bruk samtidig til 5. Dette for å unngå vaser mm. Fiskingen vil derfor gå på omgang, med maks 5 stenger i sving samtidig.

Kombinasjonen trebåtfred og fiskespenning er uslåelig. Stemningen kan gå fra total ro når du tar inn omgivelsene med en kaffekopp i hånda, til ekstatisk når det napper i snøret. Og er fangsten god, så får du servert fersk fisk med flatbrød og smør – på ekte nordnorsk vis!

Lokalkjent vertskap forteller om byen og omgivelsene vi seiler i og gir deg Hermes II sin spennende historie. På disse turene er det god tid til å bli godt kjent om bord på den unike, gamle båten. Det er bare å glede seg!

Varm drikke og varm fiskekake er inkludert.
Kalde drikker selges om bord.

Velkommen om bord!

Varighet: 4,5 time
Pris: 1590,-
Barn 3-15 år: 795,-
Barn t.o.m. 2 år: Gratis
Antall gjester: Opp til 18
Avgangstider: Tirsdag og fredag kl 09:00
Oppmøte: 10 min før avgang, flytebryggen, Stortorget.

MERK
– Maks 5 stenger i bruk samtidig for å unngå vaser mm.
– Fisking går på omgang hvis flere enn 5 vil fiske.
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Opplev storslått natur og herlig stemning om bord på den over 100 år gamle, unike trebåten. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom spektakulære omgivelser. 

Kast ut snøret og prøv fiskelykken når skipperen legger båten i ro på egnet fiskeplass. Verten om bord hjelper deg med både fiskestenger og sløying om du ønsker det. Når fisken er fanget blir den trukket og servert med flatbrød og smør – på ekte nordnorsk vis. 

Ønsker du noe annet å spise, har vi lokal mat og drikke for salg om bord. Varm drikke er inkludert.

På turen får du høre både om Tromsø by og omgivelsene vi seiler i. Og ikke minst får du høre den spennende historien til Hermes II.

Varm drikke er inkludert og muligheten til å smake på herlig småsnacks fra utvalgte lokale produsenter.

nyt stillheten om bord

Stillhet.
Stillhet fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det åpent. Helt åpent. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er formidabel. Til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten. Som en refleks tenker de at her er det mat å få. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister måkene til å se etter et gratis fiskemåltid?

 

Fokus på sikkerhet

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du sertifiserte, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Hermes II er registrert som et serveringssted med serverings- og skjenkebevilling med alle rettigheter. Det gjør at det dessverre ikke er mulig å ta med egen mat og drikke om bord. Unntak kan gjøres for småbarn og allergikere.

På ÅPNE TURER – som våre faste 1 og 2,5 timers turer, fjord- og fiskecruise og heldagsutflukter får du kjøpt smakfull, lokalprodusert mat så vel som alkoholfri og alkoholholdig drikke. 

På enkelte TEMATRURER byr vi på spesielle sesongbaserte mat- og drikkekonsepter. Da får du være med på en kulinarisk opplevelse med kjente – og kanskje ukjente – smaker fra de beste lokale matprodusentene. Det kan eksempelvis være møljekalas på vinteren, akevitt- og sildecruise før jul eller lutefisk på høsten. Vi kan også friste med gourmetcruise med spesialmeny og tilpasset drikke fra en av Tromsøs beste restauranter, Mathallen, tilberedt og servert av deres egne kokker og vinkelnere. 

Slike spesielle serveringskonsepter kan også bestilles på SKREDDERSYDDE bedrifts- og gruppeturer. For disse private turene, planlegger vi opplegg og varighet sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en enkel båttur via fisketur til ulike buffeter på dekk til flerretters smaksmenyer i salongen. Vi har også gode forslag til underholdning eller aktiviteter om det skulle være ønskelig. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer til dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER