• MM slash DD slash YYYY
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Overnattingsturer

Her er mulighetene mange! Kom gjerne med ønsker. Vi skreddersyr opplegget sammen med dere.

Her er et eksempel på en 2 døgns tur med 2 overnattinger for privat gruppe:

LYNGEN & ØYRIKET KARLSØY Blåisvatnet og ekte kystopplevelser!
Har du lyst å bruke kroppen litt, og samtidig fylle sekken med skikkelig gode minner? Da kan dette være turen for deg. Man velger selv hvor krevede turer man ønsker, så det er ikke nødvendig med stor fysisk kapasitet for å delta.

På dag 1 går seilasen til Sør-Lenangen, hvor fotturen til det spektakulære Blåisvatnet ved foten av Lyngsalpene er høydepunktet. 

Etter fjellturen tøffer vi av gårde til det gamle handelsstedet Finnkroken på Reinøy. Her får vi omvisning på land og det er flotte turområder like i nærheten. Og skulle det friste, så står badestampen på kaia varm og klar når dere måtte ønske det. Vi overnatter om bord ved kai.

På dag 2 utforskes Øyriket Karlsøy, med strandhugg og turer for eksempel på Vannøya. Uavhengig av om luftige toppturer eller rolige spaserturer i fjæra står øverst på ønskelisten, har Vannøya alt du trenger. 

Kanskje vi får med oss midnattssola som akkurat kysser horisonten i nord før den atter stiger for en ny dag?

Uansett gir denne turen deg en herlig kombinasjon av fjell- og kystopplevelser.

Vil du legge turen andre steder, ha færre eller flere overnattinger? Vi skreddersyr gjerne en opplevelse for deg. Det er bare å ta kontakt!

Les mer om turen Lyngen – Karlsøy, turopplegg, løsninger for mat/drikke og fasiliteter om bord lengre ned på siden.
Her finner du også generell info om overnattingsturer.

Varighet, pris, reiserute mm: Sammen finner vi opplegget som passer din gruppe.
Antall gjester: Maks 10 i én gruppe
Oppmøte: Senest 30 min før avgang fra flytebryggen ved Kystens Hus/Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst eller omberammet ved dårlig vær. Det gis da full refusjon.

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Dag 1 - forslag

Vi legger fra kai og seiler mot Sør-Lenangen ved foten av Lyngsalpene. Der er målet det spektakulære Blåisvatnet. Etter endt fjelltur marsjer båten til Finnkroken med middag, bygdevandring, mer utforsking, kos i badestamp og overnatting om bord. 

Er vi riktig heldige får vi med oss ferske reker fra Lyngen Reker før avmarsj.

Les mer om Blåisvatnet

hermes 2 på havet med fjell i bakgrunnen

Avgang mot Lyngsalpene

Fra Torghuken i Tromsø sentrum

Lyngen - Karlsøy 1

Tur til Blåisvatnet

Fottur til fantastiske Blåisvatnet i Lyngen

Foto: @lyngenexperience

Båt til Finnkroken

Vi går til Finnkroken for middag og overnatting ved kai

Minner for livet!

Opplevelsescruise med historisk sus
Bli med oss på minnerike opplevelser med Hermes II, den lekkert restaurerte Skandfer-kutteren fra 1917. Moderne fasiliteter kombinert med ekte trebåtfølelse, lar deg finne roen i spektakulær nordnorsk natur. På turen får du også høre båtens spennende historie, og for de ekstra båtinteresserte blir det god tid til å studere Hermes II fra baug til hekk.

Naturopplevelser i kø
Vi tar deg med gjennom sund og inn i fjorder, rundt øyer og holmer. Fisken lurer under vannskorpa. Ørna kan plutselig melde sin ankomst. Og er vi riktig heldige, kan en niseflokk svømme lekent forbi. Vi går i land på utvalgte steder. Langs kysten finnes det bebygde og ubebygde perler på en snor. Her blir det muligheter for å vandre i naturen, spasere langs stille veier eller bare se seg omkring i små bygder og handelssteder. 

Senk pulsen og nyt
Men det viktigste vi kan by på er stemning og roen om bord. Vandre rundt på dekk og nyte synet av vakker natur. Fange egen fisk og tilberede den i byssa. Eller sette seg ned til et kortreist måltid i salongen, med lokale råvarer og tilpasset drikke. Før du tar turen opp på dekk og får med deg midnattssola og det evige lyset. Når du synes det er på tide å avrunde dagen – eller natta – gjenstår det bare å krype i inn i køya og bli vugget i søvn til lyden av beroligende bølgeskvulp. 

Minner for livet
Vil du få med deg en opplevelse for livet? Da er storslått natur, ro og fred på sjøen og en god dose idyll kanskje den beste kombinasjonen som er å oppdrive.

Velkommen om bord!

 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte omgivelsen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg. Og synes du fortsatt det er litt kaldt, har vi varmedresser du kan låne. Fiskestenger og nødvendig fiskeutstyr står selvfølgelig klart, hvis du føler for å hive ut snøret.

På dekksplan ligger også byssa, hvor maten tilberedes på nytt og moderne utstyr. På disse private turene kan du også ordne deg noe å bite i selv, skulle du bli litt småsulten mellom måltidene.

Under dekk finner du en lun spisesalong med sitteplasser, spisebord og bar. Her nede er det også 2 toaletter og 1 dusj.  
Vann- og luftbåren varme holder det lunt og godt.

Når natten kommer, byr vi på koselig overnatting – enten i bauglugaren med 5 køyer, eller i salongrommet med 5 køyer.

Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

  • Salong med barløsning og spiseplass til 10 under dekk
  • Køyer i bauglugar (5) og salong (5)
    2 toaletter og 1 dusj
  • Sittebenker rundt om på dekk
  • Fullt utstyrt bysse med moderne fasiliteter 
  • Fiskeutstyr
  • Alt av sikkerhetsutstyr

Dag 2 - forslag

Vi tar frokosten om bord mens vi tøffer utover i øyriket Karlsøy. 

Her er det en rekke muligheter for ulike aktiviteter og spennende øysamfunn vi kan besøke. I dette forslaget går vi til Vannøya med sine tallrike ekspedisjonsmuligheter – fra rolige, enkle turer til utflukter i mer krevende terreng. Her finner alle noe som passer.

Les mer om mulige utflukter i tidslinjen under. 

Overnatting ved kai. Sted bestemmes litt etter hvilken seilingsrute vi har lagt opp til sammen med dere.

Lyngen - Karlsøy 2
Lyngen - Karlsøy 3
Lyngen - Karlsøy 4
Lyngen - Karlsøy 5
Lyngen - Karlsøy 6
Lyngen - Karlsøy 7
båt nær fjæra

Frokost

Frokost serveres fra 08:00 – 10:00

turforslag 1 på vannøy

Kvalkjeften (609 m.o.h.)

Kvalkjeften(609 moh) ligger åpent til mellom Vanntinden og Vannareid, og fra toppen kan duse til alle himmelretninger over øyriket med fjorder og sund, og ned i Skipsfjorden. Fjellet er lett tilgjengelig fra flere kanter, og du kan følge mange stier.

Les mer om turen på ut.no

turforslag 1 på vannøy
Lyngen - Karlsøy 8
alternativ 2

Lille Skorøya

Fin og enkel tur rundt Lille Skorøya. Flott område, ofte besøkt av både rein, elg og havørn.

Se link til kart.

alternativ 2
Alternativ 3

Indianeren 

En meget fin og lett tur med utsikt over Kåja med fyret og havet utenfor. Føler du deg sprek kan du fortsette turen helt opp til Torstinden.

Les mer om turen på ut.no

Alternativ 3
Lyngen - Karlsøy 9
Alternativ 4

Fakken Vindpark

Vindmøller er et omstridt fenomen, men å oppleve de 80 meter høye mastene på nært hold er svært spektakulært.

Alternativ 4
Mange andre alternativer

Karlsøy, Helgøy, Ringvassøy

Det er ellers mange fine turer uansett hvor vi legger turen i øyriket Karlsøy, og som passer for alle aktivitetsnivå. Kanskje ønsker dere bare å tilbringe dagen i fjæra, med å vandre litt rundt i små bygder – eller bare kose seg om bord på Hermes II?

Mange andre alternativer

Dag 3 - forslag

Etter en god natts søvn, settes kursen hjemover til Tromsø. Frokosten inntas på tilbaketuren, mens opplevelsene fordøyes og minnene lagres. 

Ønsker du andre turalternativer?
Ta kontakt!

Servering - mange muligheter

Vi sørger for frokost av god standard om bord. Skal vi på utflukt eller fjelltur etterpå, så ordner dere egne matpakker etter ønske. Er vi på på tur fra A til B med båten, ligger ved kai eller er ute på fiske, blir det lunsjservering på dekk eller i salongen. 

Middag tar vi på kvelden, litt ettersom når det passer ut fra dagens program. Her kan vi gå hele veien fra fiskesuppe med egenfanget fisk til treretters med tilpasset drikke. Standard bespisning og all alkoholfri drikke er inkludert i prisen. Alkoholholdig drikke må kjøpes om bord.  

Vi anbefaler å utnytte muligheten til å spise kortreist og smake på lokale produkter. Vi samarbeider med Mathallen restaurant, Fiskehandler Dragøy og andre lokale produsenter, noe som gjør at vi kan tilby et bredt spekter av smaksopplevelser. Noe av dette vi ligge i standard bevertning, men ønsker dere det lille ekstra er det bare å ta kontakt, så finner vi bevertningen som passer dere.

Har dere lyst til å kokkelere selv, eller sammen med oss, så er det fritt fram.

Lyngen - Karlsøy 10
Lyngen - Karlsøy 11

Frokost

Frokost serveres fra 08:00 – 10:00

hermes 2 og tromsø i bakgrunnen

Avgang mot Tromsø

Vi starter ferden hjemover

Vi legger til kai

Takk for turen – vel hjem!

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og tar med godt med klær for alle værtyper.

andre forslag til private turer