Searching Availability…

En koselig time på sundet

Kjenn roen om bord når vi seiler ut av havna. Kos deg på dekk og nyt synet av mektige fjell og Tromsø by fra sundet. 

På turen får du høre båtens spennende historie og litt om byen og omgivelsene vi seiler i. Vi tøffer også forbi flotte foto-spots slik at du kan fange mange gode minner. 

Ypperlig tur også for barnefamilier. Ungene får med seg en artig opplevelse, og en times varighet er perfekt for dem. Og de får sikkert styre båten litt også – hvis de spør vår blide skipper pent 😉 

Vi har god plass på dekk og en lun og koselig salong under dekk. 

Velkommen om bord!

Varighet: 1 time
Priser:
Voksen: 890,-
Barn 3-15 år: 445,-
Barn t.o.m. 2 år: Gratis
Antall gjester: Opp til 35
Avgangstider: Se under BESTILL
Oppmøte: 10 min før avgang,
Flytebrygga, Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold.

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Opplev Tromsø fra sjøsiden og kjenn på stemningen om bord på en over 100 år gammel, unik trebåt. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom historien til Hermes II.

Det er vanskelig å beskrive en følelse for noen som aldri har følt den. Hvordan beskriver du en unik opplevelse som bare du selv har hatt? Som den du får når du befinner deg om bord i en 105 år gammel trebåt? Den følelsen må du rett og slett bare oppsøke – og den finner du i de ekte kystopplevelsene du får om bord i Hermes II.

nyt stillheten om bord

Stillhet.
Stillhet fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det åpent. Helt åpent. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er formidabel. Til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten. Som en refleks tenker de at her er det mat å få. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister måkene til å se etter et gratis fiskemåltid?

På turen får du høre den spennende historien til Hermes II. Varm drikke er inkludert!

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du høyt utdannede, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Hermes II er registrert som et serveringssted med serverings- og skjenkebevilling med alle rettigheter.  Det gjør at det dessverre ikke er mulig å ta med egen mat og drikke om bord. Unntak kan gjøres for småbarn og allergikere.

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

 

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER