• MM slash DD slash YYYY
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

heldagsutflukter

Hvorfor ikke sette av en hel dag til en minneverdig utflukt for din bedrift eller private gruppe? Vi har mange mulige destinasjoner, flere ulike serveringskonsepter, og vi skreddersyr gjerne aktiviteter til vanns og til lands. 
Spør oss hva vi kan få til, så finner vi opplegget som passer deres ønsker og behov.

Her presenterer vi ett eksempel; nemlig utflukten til det gamle handelsstedet Finnkroken på Reinøy.

Om bord i 107 år gamle Hermes II får du virkelig følelsen av å reise tilbake i tid. Med to timers seiling i flott natur, til og fra, er det rikelig med tid til å nyte både turen og båten i seg selv. På veien får du bli kjent med båtens spennende historie, og i Finnkroken sørger lokale verter for bygdevandring og omvisning i hovedhuset fra 1802. 

Det er også fritt fram for å vandre rundt på egen hånd mellom gamle bygninger, på brygga og i naturen. Flotte og lett tilgjengelige turløyper venter på de som vil ut på vandring. 

For grupper og bedrifter kan vi skreddersy bevertning og opplegg både om bord og i Finnkroken.

 

Disse turene varer normalt 6 eller 7 timer, avhengig av om dere vil sette av to eller tre timer i Finnkroken. 

På alle heldagsutfluktene skreddersyr vi servering og opplegg sammen med deg. 

GRUPPER/BEDRIFTER

Ta kontakt på e-post: 
booking@hermes2.no 
eller benytt skjemaet her på siden.

 

Varighet: 6-7 timer/etter avtale
Antall gjester: Opp til 35
Avgangstider: Etter avtale
Oppmøte: Senest 10 minutter før avgang fra flytebryggen ved Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold uten kostnad for bestiller. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Bli med Hermes II på en heldagsutflukt til Finnkroken, et gammelt handelssted med en like rik historie som båten selv. Eller veg en annen destinasjon. På disse heldagsturene får du et godt innblikk i lokal kystkultur og historie, og vil du fylle på med smaker bygd på kystens egne råvarer, så finner vi akkurat den bevertningen som passer deres ønsker og behov.

 

om turen til finnkroken

Når det gamle møter det nye, kan det bli veldig bra. Når det gamle møter det gamle, blir det historisk. På denne dagsturen får kjenne på akkurat den følelsen.

Hermes II er en fraktebåt fra 1917 som har gått mellom øyer og holmer med fisk, husdyr, byggematerialer og alle slags varer. Du kan nå bli med på en autentisk fraktrute til Finnkroken, et sted hvor båten fraktet og solgte kull i sin tid. Stig om bord og la oss ta deg med på en spennende reise tilbake i tid. Til Finnkroken på Reinøya.

Hør fortellingen om båtens historie mens du kjenner på roen når kursen settes mot dette særs godt bevarte handelsstedet, en to timers tur fra Tromsø. Finnkroken har vært befolket helt fra steinalderen, og med flere hundre års handelstradisjoner, har stedt vært en viktig brikke i regionens utvikling og historie.

I Finnkroken kan du delta på bygdevandring med lokale guider. Du får høre om handelsstedet, kjøpmenn, fiske og fangst, og om steinalderbosetninger som er nærmere 10.000 år gamle. Du får også bli med inn i det fantastisk godt bevarte Armauer-huset fra 1802. Her får du virkelig tatt historien på pulsen. Kun en liten spasertur unna ligger kirken og bygdemuseet, som også huser en større samling malerier av den internasjonalt anerkjente, lokale kunstneren Einar Berger. Den første norske kunstneren som ble utstilt i Louvre. 

Hermes II og Finnkroken har begge lange historier. Bli med, og la deg fascinere av en annen tid.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle. 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt. Synes du fortsatt det er litt for kaldt, har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Der kan du følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER