Searching Availability…

øyriket karlsøy

Forslag til 2-døgns tur for privat gruppe:
Kystopplevelser for livet!
Bli med oss på tokt i øyriket Karlsøy. På turen skal vi innom flere av øyene. Besøk på Karlsøya og «Fristaden Karlsøy», med spennende gammel og nyere historie, fotturer, fiske fra båten og badestamp på kaia i Finnkroken på Reinøy er bare noen av ingrediensene. 

Seilasen byr på nydelig natur, hyggelige møter med lokalbefolkningen og ikke minst en ro og fred om bord i den gamle trebåten.

PS: Vil du utvide turen, eller har du spesielle ønsker? Vi skreddersyr gjerne en opplevelse for deg. Det er bare å ta kontakt!

Forslag til andre turer finner du her

Varighet: 2 overnattinger
Fra 15:00 dag 1 til 15:00 dag 3
Pris: Fra kr. 4790,-
– Leie båt og mannskap 2 døgn; 26.880,-
– Tillegg per gjest (1-9); 1.575,-
– Totalpris per gjest (9 stk); 4.790,-
– Totalpris per gjest (6 stk); 6.255,-

Antall gjester: 1-9 i én gruppe
Avgangstider: Se under BESTILL NÅ
Oppmøte: Senest 15 min før avgang fra flytebryggen ved Kystens Hus/Stortorget.

 

MERK
– Turen kan bli avlyst eller omberammet ved dårlig vær. Det gis da full refusjon.

INKLUDERT

IKKE INKLUDERT

Dag 1 - forslag

Vi stevner mot nord, mens vi hjelper dere å rigge dere til om bord. Vi setter kursen mot Vannøya, hvor vi spiser middag og overnatter ved kai. Vi legger planen for neste dag hvor ferden fortsetter. Ruten legger vi opp litt etter vær og vind. Kanskje tar vi turen til Karlsøy – eller bare blir på Vannøya? Opplevelsene til lands og til vanns er det uansett bare å glede seg til.

hermes 2 på havet med fjell i bakgrunnen
Dag 1

Avgang Vannøya

Avgang Hermes II fra Torghuken til Vannøya

Dag 1

Middag ved kai

Middag og overnatting om bord ved kai

MInner for livet!

Opplevelsescruise med historisk sus
Bli med oss på minnerike opplevelser med Hermes II, den lekkert restaurerte Skandfer-kutteren fra 1917. Moderne fasiliteter kombinert med ekte trebåtfølelse, lar deg finne roen i spektakulær nordnorsk natur. På turen får du også høre båtens spennende historie, og for de ekstra båtinteresserte blir det god tid til å studere Hermes II fra baug til hekk.

Naturopplevelser i kø
Vi tar deg med gjennom sund og inn i fjorder, rundt øyer og holmer. Fisken lurer under vannskorpa. Ørna kan plutselig melde sin ankomst. Og er vi riktig heldige, kan en niseflokk svømme lekent forbi. Vi går i land på utvalgte steder. Langs kysten finnes det bebygde og ubebygde perler på en snor. Her blir det muligheter for å vandre i naturen, spasere langs stille veier eller bare se seg omkring i små bygder og handelssteder. 

Senk pulsen og nyt
Men det viktigste vi kan by på er stemning og roen om bord. Vandre rundt på dekk og nyte synet av vakker natur. Fange egen fisk og tilberede den i byssa. Eller sette seg ned til et kortreist måltid i salongen, med lokale råvarer og tilpasset drikke. Før du tar turen opp på dekk og får med deg midnattssola og det evige lyset. Når du synes det er på tide å avrunde dagen – eller natta – gjenstår det bare å krype i inn i køya og bli vugget i søvn til lyden av beroligende bølgeskvulp. 

Minner for livet
Vil du få med deg en opplevelse for livet? Da er storslått natur, ro og fred på sjøen og en god dose idyll kanskje den beste kombinasjonen som er å oppdrive.

Velkommen om bord!

 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte omgivelsen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg. Og synes du fortsatt det er litt kaldt, har vi varmedresser du kan låne. Fiskestenger og nødvendig fiskeutstyr står selvfølgelig klart, hvis du føler for å hive ut snøret.

På dekksplan ligger også byssa, hvor maten tilberedes på nytt og moderne utstyr. På disse private turene kan du også ordne deg noe å bite i selv, skulle du bli litt småsulten mellom måltidene.

Under dekk finner du en lun spisesalong med sitteplasser, spisebord og bar. Her nede er det også 2 toaletter og 1 dusj.  
Vann- og luftbåren varme holder det lunt og godt.

Når natten kommer, byr vi på koselig overnatting – enten i bauglugaren med 5 køyer, eller i salongrommet med 5 køyer.

Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

  • Salong med barløsning og spiseplass til 10 under dekk
  • Køyer i bauglugar (5) og salong (5)
    2 toaletter og 1 dusj
  • Sittebenker rundt om på dekk
  • Fullt utstyrt bysse med moderne fasiliteter 
  • Fiskeutstyr
  • Alt av sikkerhetsutstyr

Dag 2 - forslag

Frokost om bord, før øyriket utforskes videre. «Hippieøya» Karlsøy er full av historie, gammel som ny. Vannøy byr på fine turmuligheter og steder med egenart. Vi kan også gå gjennom Langsundet eller Kvalsundet, hvor det er glimrende fiskemuligheter.

Når kvelden nærmer seg, ankommer vi det gamle handelsstedet Finnkroken på Reinøy. Her kan dere bli med på bygdevandring, ta en sykkeltur, fiske, slappe av i vedfyrt stamp på kaia eller bare nyte kvelden om bord. 

Middag og overnatting ved kai.

Øyriket i Karlsøy 1
Foto: Truls Iversen
Øyriket i Karlsøy 2
Øyriket i Karlsøy 3
Foto: Truls Iversen
Øyriket i Karlsøy 4
Foto: Truls Iversen
Øyriket i Karlsøy 5
Foto: Truls Iversen

Dag 3 - forslag

Etter en herlig kveld i Finnkroken og en god natts søvn ved kai, settes kursen hjemover til Tromsø. Frokosten inntas på tilbaketuren, mens minner lagres både på minnebrikker og i hodet. 

Ønsker du en utvidet tur eller noe mer? Ta kontakt!

Servering - mange muligheter

Vi sørger for frokost av god standard om bord. Skal vi på utflukt eller fjelltur etterpå, så ordner dere egne matpakker etter ønske. Er vi på på tur fra A til B med båten, ligger ved kai eller er ute på fiske, blir det lunsjservering på dekk eller i salongen. 

Middag tar vi på kvelden, litt ettersom når det passer ut fra dagens program. Her kan vi gå hele veien fra fiskesuppe med egenfanget fisk til treretters med tilpasset drikke. Standard bespisning og all alkoholfri drikke er inkludert i prisen. Alkoholholdig drikke må kjøpes om bord.  

Vi anbefaler å utnytte muligheten til å spise kortreist og smake på lokale produkter. Vi samarbeider med Mathallen restaurant, Fiskehandler Dragøy og andre lokale produsenter, noe som gjør at vi kan tilby et bredt spekter av smaksopplevelser. Noe av dette vi ligge i standard bevertning, men ønsker dere det lille ekstra er det bare å ta kontakt, så finner vi bevertningen som passer dere.

Har dere lyst til å kokkelere selv, eller sammen med oss, så er det fritt fram.

skål med reker, loff og sitron
fire personer som sitter på ripa
19:00

Middag ved kai

Middag ved kai og overnatting

19:00

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

forslag til andre private turer