Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter. Her er vår enkle anbefaling. Den enkelte gjest må selvsagt vurdere sin egen komfort.
ung og blid jente om bord på båten

>21°C (>70°F): Omtrent så varmt som det kan bli i Tromsø. Bukse, shorts eller skjørt passer nok fint. Genser eller lett jakke tilgjengelig. Vinden kan fortsatt være kald.

15-20°C (59-68°F): Rett over gjennomsnittet for en vanlig sommer. Stort sett vanlige klær er fint her. Bukse, genser og det kan være greit å ha med en lett jakke.

10-15°C (50-59°F): Gjennomsnittlig sommer og varm vår/høst. Kan være fornuftig med litt varmere klær tilgjengelig. Enten i form av ullundertøy, eller en tykkere genser/jakke. Noen foretrekker også lette skjerf, luer og votter.

04-10°C (39-50°F): Typiske vår og høst-temperaturer. Noen ganger også en litt kjip sommerdag. Her anbefaler vi ullundertøy og bukse. Noen foretrekker kanskje en vindtett bukse i tillegg. På overkroppen er det ullundertøy og ullgenser. En god jakke er også viktig her. Skjerf, votter/hansker og lue. 

-4 til +4 °C (25-39°F): Vanlige vintertemperaturer utenom midt på sesongen. Her trenger man flere lag med varme klær. Ull er helt topp, det transporterer veske bort fra kroppen, det isolerer og er luftig. Med andre ord så holder man seg varm lenge med flere lag med ull. Dun er også veldig effektivt, men kan være utsatt for nedbør i form av regn. Da kan Goretex-jakker eller tilsvarende være fornuftig å trekke over tynnere dunjakker. Større luer som går godt over ørene, votter og hansker som er foret, skjerf eller buff er også lurt. Alternativt kan man gå for finlandshette eller tilsvarende. 

<-4: °C (<25°F): Når det er flere minusgrader må man være påpasselig med å kle godt på seg. Ull i flere lag. Skibukser eller andre bukser som er beregnet for å tåle kulde og snø. Dunjakker man kan snøre godt igjen. Skjerf eller lignende for å dekke til ansiktet hvis det er vind. Votter er varmere enn hansker. Man får samlet alle fingrene som varmer opp luften i lag og isolerer. 

Vi minner om at det oppleves kaldere på havet enn på land, og man er mer utsatt for vind. Videre har vi også varme kjeledresser som vi låner ut gratis om bord. I tillegg må enhver alltid vurdere ut fra egne erfaringer hvor mye klær det er behov for.