Tromsøs kaier – historisk sus og urban puls

I Tromsø kan du vandre langs fjæra og kaiene - fra Sydspissen i sør forbi Tromsøbrua i nord. Like utenfor sentrum finner du naturskjønne gangveier og boligområder med egne kaier og spennende arkitektur.
Tromso harbor, old tree houses

Inne i byens sentrum domineres kaiene av båtene og det urbane livet som Tromsø er så kjent for. Hele veien fra Strandtorget til Kystens Hus, Polarmuseet og Skansen, har sjøsiden en mengde flotte restauranter, kafeer og puber som frister både lokale og tilreisende.

Stort tilbud av mat og drikke
Utestedene ligger tett i tett og byr på en mengde ulike typer servering. Fine dining på sjømatrestauranten Fiskekompaniet, pizza på Yonas, grillet snadder på Graffi og Du verden, livemusikk på Kaia og Rorbua, sjømat og sushi på Kystens Mathus eller rustikk nordnorsk tradisjonsmat på Full Steam – her er det bare å velge. Flere andre serveringssteder, blant annet på hotellene langs kaipromenaden, holder høy kvalitet og tilbyr gode og varmende avbrekk fra den ofte litt plagsomme Balsfjordvinden. Og vil du bare ha litt å drikke, nyter du utepilsen på Skarven eller Skirri mens byens beste kaffe brygges hos Kaffebønna på Strandtorget og Stortorget.

Opplevelser på rad og rekke
Langs kaiene finner du også turistinformasjonen Visit Tromsø, gamle autentiske brygger og båter, Polarmuseet, akvarium og arktisk historie på Polaria, Nordnorsk kunstmuseum, gallerier og flere tilbydere av suvernirer, opplevelser og aktiviteter. Muligheten til å kjøpe fersk og preparert fisk etterspørres av mange. Da legger du turen til Kysten Hus hvor du finner et stort utvalg i fiskehandler Dragøy sin disk. I samme bygg ligger også Hermes II opplevelsesbutikk, som fokuserer på fiskeri- og kysthistorie og lokale og nordiske designprodukter. I samme etasje finner du også et akvarium med arktiske arter samt den interaktive utstillingen Utforsk sjømat oppe i andre etasje. 

Tromsøs kaier – historisk sus og urban puls 1

Kjenn på stemningen
Vi anbefaler å sette av god tid til å vandre langs kaiene i Tromsø. Masse flotte fotomotiver, frisk sjøluft, gode serveringssteder og et spennende opplevelsestilbud kan gjøre en tur langs kaiene til et høydepunkt når du besøker byen. 

Kort sagt: Er du i sentrum, så ta peiling mot Tromsøysundet og oppsøk byens sjøside. Her får du et stemningsfullt møte med det gamle, historiske Tromsø samtidig som du kjenner på byens moderne, urbane puls. 

Og lurer du på noe, er det bare å spørre den første du møter. En åpen og sosial lokalbefolkning slår svært gjerne av en prat hvis du tar kontakt. 

God tur!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email