Tromsøs kaier – historisk sus og urban puls

I Tromsø kan du vandre langs fjæra og kaiene - fra Sydspissen i sør og hele veien til Tromsøbrua i nord. Like utenfor sentrum finner du naturskjønne gangveier og boligområder med egne kaier og spennende arkitektur.
Tromso harbor, old tree houses

Inne i byens sentrum domineres kaiene av båtene og det urbane livet som Tromsø er så kjent for. Hele veien fra Strandtorget til Kystens Hus, Polarmuseet og Skansen, har sjøsiden en mengde flotte restauranter, kafeer og puber som frister både lokale og tilreisende.

Variert kvalitetstilbud av mat og drikke
Utestedene ligger tett i tett og byr på en mengde ulike typer servering. Fine dining på sjømatrestaurantene Arctandria og Fiskekompaniet, pizza på Yonas, grillet snadder på Graffi Grill, livemusikk på Kaia og Rorbua, sjømat og sushi på på Lotus og Hav, rustikk nordnorsk tradisjonsmat på Full Steam og ulike serveringer på Vervet med spennende Maskinverkstedet som høydepunkt. Her er det mye godsaker å velge mellom!

Lunt og koselig inne – og stor stemning på uteserveringene
Flere andre serveringssteder, blant annet på hotellene langs kaipromenaden, holder høy kvalitet og tilbyr gode og varmende avbrekk fra den ofte litt plagsomme Balsfjord-vinden. Og vil du bare ha litt å drikke, nyter du utepilsen på Skarven, Skirri eller Vervet, mens byens beste kaffe brygges hos Kaffebønna på Strandtorget og Stortorget.

Opplevelser på rad og rekke
Langs kaiene finner du også gamle autentiske brygger og båter, arktisk historie, seler og akvarium på Polaria, Trollmusem, Magic Ice-bar, polarhistorie på Polarmuseet, Nordnorsk kunstmuseum, gallerier og flere tilbydere av suvernirer, opplevelser og aktiviteter.

Fiskemarked, restauranter og butikker i Kystens Hus
Muligheten til å kjøpe fersk og preparert fisk etterspørres av mange. Da legger du turen til Kysten Hus hvor du finner et stort utvalg i fiskehandler Dragøy sin disk. Her ligger også sushi og ramen-restauranten Hav. Og ikke minst Skirri med sin meget populære uteservering på solsiden inn mot havna.

I samme bygg ligger også Hermes II sin butikk, som byr på fiskeri- og kysthistorie, salg av spennende båtturer og skandinavisk design. I samme etasje finner du også et akvarium med arktiske arter og den interaktive utstillingen Utforsk sjømat oppe i andre etasje.

Tromsøs kaier – historisk sus og urban puls 1

Ta turen ned til sjøen
Vi anbefaler å sette av god tid til å vandre langs kaiene i Tromsø. Masse flotte fotomotiver, frisk sjøluft, gode serveringssteder og et spennende opplevelsestilbud kan gjøre en tur langs kaiene til et høydepunkt når du besøker byen.

Kort sagt: Er du i sentrum, så ta peiling mot Tromsøysundet og oppsøk byens sjøside. Her får du et stemningsfullt møte med det gamle, historiske Tromsø samtidig som du kjenner på byens moderne, urbane puls.

Og lurer du på noe, er det bare å spørre den første du møter. En åpen og sosial lokalbefolkning slår svært gjerne av en prat hvis du tar kontakt.

God tur!