Searching Availability…

Kveldscruise i arktisk lys

Bli med på eventyr ut i det arktiske lyset – sommer som vinter. Vakkert er det virkelig – enten det er under sommerens lange, lyse kvelder i midnattssol eller på båtturer innhyllet i høstens og vinterens arktiske blåtoner og et mørke som plutselig kan eksplodere i spektakulær nordlysdans.

Nydelig fiskesuppe fra fiskehandler Dragøy er inkludert. Vi legger oss i ro og serverer fiskesuppe og brød på turen. Nyt maten i friluft eller i salongen under dekk. Bar med alle rettigheter sørger for tilpasset drikke. Kos deg med ekte kystopplevelser, vakker natur og flotte fotomuligheter i den vakre båten fra 1917. Varmedresser og pledd til utlån. Det bare å glede seg!

Varighet: ca 3 timer
Kremet fiskesuppe fra fiskehandler Dragøy er inkludert.

Pris: Voksne 1590,- | Desember-mars: 1690,-

Barn 3-15 år: 795,- | Desember-mars: 845,-

Barn under 3 år: Gratis

Antall gjester: Opptil 35

Avgangstider: Torsdager kl. 19:00

Oppmøte: Kai 10, nedenfor Clarion hotell Aurora.
15 min før avgang.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Opplev storslått natur og herlig stemning om bord på den over 100 år gamle, unike trebåten. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom spektakulære omgivelser. 

Det arktiske lyset er spesielt året rundt. Nyt sommersolens heftige oransje, gule og røde fargespill på skyer, fjell og himmel. I fullt dagslys – døgnet rundt. Og ikke minst byr det arktiske lyset på intense blå farger i «blåtimen» og er vi heldige; dansende nordlys fra mørket siger på i september. 

Våre verter forteller deg om omgivelsene og det arktiske lyset. Og ikke minst får du høre den spennende historien til Hermes II.


nyt stillheten om bord

Stillhet.
Stillhet fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det åpent. Helt åpent. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er formidabel. Til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten. Som en refleks tenker de at her er det mat å få. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister måkene til å se etter et gratis fiskemåltid?

 

Fokus på sikkerhet

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du sertifiserte, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Hermes II er registrert som et serveringssted med serverings- og skjenkebevilling med alle rettigheter. Det gjør at det dessverre ikke er mulig å ta med egen mat og drikke om bord. Unntak kan gjøres for småbarn og allergikere.

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger langt mot nord. Det kan være kaldt her, og ofte er det enda kaldere på sjøen. Vi anbefaler derfor at man kler seg godt og varmt uavhengig av årstid.

ANDRE OPPLEVELSER