Searching Availability…

Kveldscruise i arktisk lys

Bli med på eventyr ut i det arktiske lyset – sommer som vinter. Vakkert er det virkelig – enten det er under sommerens lange, lyse kvelder i midnattssol eller på båtturer innhyllet i høstens og vinterens arktiske blåtoner og et mørke som plutselig kan eksplodere i spektakulær nordlysdans.

Nydelig fiskesuppe fra fiskehandler Dragøy er inkludert. Vi legger oss i ro og serverer fiskesuppe og brød på turen. Nyt maten i friluft eller i salongen under dekk. Bar med alle rettigheter sørger for tilpasset drikke. Kos deg med ekte kystopplevelser, vakker natur og flotte fotomuligheter i den vakre båten fra 1917. Varmedresser og pledd til utlån. Det bare å glede seg!

Varighet: ca 3 timer
Pris: 1390,-
Antall gjester: 2-35
Avgangstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19:00
Oppmøte: 10 min før avgang, flytebryggen, Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Opplev storslått natur og herlig stemning om bord på den over 100 år gamle, unike trebåten. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom spektakulære omgivelser. 

På turen får du høre både om Tromsø by og omgivelsene vi seiler i. Og ikke minst får du høre den spennende historien til Hermes II.

Varm drikke er inkludert og muligheten til å smake på herlig småsnacks fra utvalgte lokale produsenter.

nyt stillheten om bord

Stillhet.
Stillhet fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det åpent. Helt åpent. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er formidabel. Til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten. Som en refleks tenker de at her er det mat å få. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister måkene til å se etter et gratis fiskemåltid?

 

Fokus på sikkerhet

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du sertifiserte, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Hermes II er registrert som et serveringssted med serverings- og skjenkebevilling med alle rettigheter. Det gjør at det dessverre ikke er mulig å ta med egen mat og drikke om bord. Unntak kan gjøres for småbarn og allergikere.

På ÅPNE TURER – som våre faste 1 og 2,5 timers turer, fjord- og fiskecruise og heldagsutflukter får du kjøpt smakfull, lokalprodusert mat så vel som alkoholfri og alkoholholdig drikke. 

På enkelte TEMATRURER byr vi på spesielle sesongbaserte mat- og drikkekonsepter. Da får du være med på en kulinarisk opplevelse med kjente – og kanskje ukjente – smaker fra de beste lokale matprodusentene. Det kan eksempelvis være møljekalas på vinteren, akevitt- og sildecruise før jul eller lutefisk på høsten. Vi kan også friste med gourmetcruise med spesialmeny og tilpasset drikke fra en av Tromsøs beste restauranter, Mathallen, tilberedt og servert av deres egne kokker og vinkelnere. 

Slike spesielle serveringskonsepter kan også bestilles på SKREDDERSYDDE bedrifts- og gruppeturer. For disse private turene, planlegger vi opplegg og varighet sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en enkel båttur via fisketur til ulike buffeter på dekk til flerretters smaksmenyer i salongen. Vi har også gode forslag til underholdning eller aktiviteter om det skulle være ønskelig. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer til dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER