Searching Availability…

fjordcruise i vakre omgivelser

Kjenn roen om bord når vi seiler ut av havna. Kos deg på dekk og nyt naturen når vi «øyhopper» mellom øyene utenfor Tromsø. Du får også anledning til å høre båtens spennende historie og litt om stedene vi passerer. Det er også herlige fotomuligheter langs hele ruten. 

På turen møter vi på ørn og sjøfugl. Ofte ser vi også sel – og i ny og ne dukker det opp en reinflokk i fjæra på Kvaløya.

Krigshistorie får du også oppleve når vi stopper opp ved vraket av Tirpitz, som ble senket under 2. verdenskrig.

Ypperlig tur for både lokale og tilreisende gjester, enten du bare vil nyte båtopplevelsen og omgivelsene rundt Tromsø
– eller er levende opptatt av gamle båter og historie. 

Her blir det også god tid til å vandre rundt og gjøre deg kjent med hele den unike, gamle båten. Og vil du varme deg litt ekstra, er det en flott salong under dekk. 

Varm fiskekake fra fiskehandler Dragøy får du også på disse turene.

Her er det bare å glede seg!

Varighet: 2,5 time

Pris: 1290,- | Desember-mars 1390,-
Barn 3-15 år: 645,- | Desember-mars 695,-
Barn under 3 år: Gratis

Antall gjester: Opptil 35

Avgangstider: Se under BESTILL

Oppmøte: Kai 10, nedenfor Clarion hotell Aurora.
15 min før avgang.

MERK
– Turen kan bli avlyst eller omberammet ved ekstra røffe værforhold.

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Opplev storslått natur og stemningen om bord i en over 100 år gammel, unik trebåt. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom historien til Hermes II.

Det er vanskelig å beskrive en følelse for noen som aldri har følt den. Hvordan beskriver du en unik opplevelse som bare du selv har hatt? Det er bare ett svar på spørsmålet. Du må prøve det selv. Skal du få kjenne på følelsen av en ekte nordnorsk kystopplevelse, så må du ta deg en tur. For denne følelsen får du garantert kjent på om bord i Hermes II.

nyt stillheten om bord

Fred fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det fritt og luftig. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten og kanskje seiler en ørn forbi. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister fuglene til å se etter et gratis fiskemåltid?

På turen får du høre den spennende historien til Hermes II.
Varm drikke er inkludert.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du høyt utdannede, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Hermes II er registrert som et serveringssted med serverings- og skjenkebevilling med alle rettigheter.  Det gjør at det dessverre ikke er mulig å ta med egen mat og drikke om bord. Unntak kan gjøres for småbarn og allergikere. Varm drikke er inkludert på alle turene.

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

På enkelte TEMATURER byr vi på spesielle sesongbaserte mat- og drikkekonsepter. Da får du være med på en kulinarisk opplevelse med kjente – og kanskje ukjente – smaker fra de beste lokale matprodusentene. Det kan eksempelvis være møljekalas på vinteren, akevitt- og sildecruise før jul eller lutefisk på høsten. Vi kan også friste med gourmetcruise med spesialmeny og tilpasset drikke fra en av Tromsøs beste restauranter, Mathallen, tilberedt og servert av deres egne kokker og vinkelnere. 

Slike spesielle serveringskonsepter kan også bestilles på SKREDDERSYDDE bedrifts- og gruppeturer. For disse private turene, planlegger vi opplegg og varighet sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en enkel båttur via fisketur og ulike buffeter på dekk til flere retters smaksmenyer servert på dekk og i salongen. Vi har også gode forslag til underholdning eller aktiviteter om det skulle være ønskelig. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer til dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger langt mot nord. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet hvor man også er mer utsatt for vind. Ta en titt på våre anbefalinger for bekledning i nordnorsk vær.

ANDRE OPPLEVELSER