Searching Availability...

  • MM slash DD slash YYYY
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

bygdevandring og naturopplevelser i finnkroken

Velkommen til en herlig reise tilbake i tid. Over 100 år gamle Hermes II og Finnkroken som har vært handelssted i mer enn 200 år = sant! 

Her får du kjenne roen om bord i den vakre trebåten mens vi tøffer av gårde fra Torghuken i sentrum av Tromsø. Med to timers seiling i flott natur til det gamle handelsstedet Finnkroken på Reinøy, får du god tid til å nyte både spektakulære omgivelser og den nydelig restaurerte båten.

På veien får du også høre Hermes II sin spennende historie, og i Finnkroken sørger lokale verter for bygdevandring, stedshistorie fra 10.000 år tilbake og omvisning i hovedhuset fra 1802. 

Det er også fritt fram for å vandre rundt på egen hånd mellom gamle bygninger, til museet og kirka eller ut på ekspedisjon i flott natur med lett tilgjengelige turløyper. Og kanskje et bad i badarhålla oppe i lia kan friste?

Varm drikke er inkludert – kald drikke med og uten alkohol selges om bord. I år byr vi på varm fiskekake på turen utover, mens det blir bacalao og pølser i brød å få kjøpt på tilbaketuren.

I Finnkroken vil kafeen være åpen med enkel servering og en del lokalproduserte varer for salg.

 

Varighet: 6,5 timer
Antall gjester: Opp til 35
Bygdevandring: Lørdag 5. august og 02. september.
Julemarked: Lørdag 02. desember
Klokkeslett: 10:00-16:30
Oppmøte: Senest 10 minutter før avgang fra flytebryggen ved Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold uten kostnad for bestiller. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Bli med Hermes II på en heldagsutflukt til Finnkroken, et gammelt handelssted med en like rik historie som båten selv.

På våre heldagsturer får du et godt innblikk i lokal kystkultur og historie. Og vil du booke båten for en privat gruppe og fylle på med smaker fra kystens egne råvarer, så finner vi akkurat den bevertningen dere måtte ønske.

om turen til finnkroken

Når det gamle møter det nye, kan det bli veldig bra. Når det gamle møter det gamle, blir det historisk. På denne dagsturen får kjenne på akkurat den følelsen.

Hermes II er en fraktebåt fra 1917 som har gått mellom øyer og holmer med fisk, husdyr, byggematerialer og alle slags varer. Du kan nå bli med på en autentisk fraktrute til Finnkroken, et sted hvor båten fraktet og solgte kull i sin tid. Stig om bord og la oss ta deg med på en spennende reise tilbake i tid. Til Finnkroken på Reinøya.

Hør fortellingen om båtens historie mens du kjenner på roen når kursen settes mot dette særs godt bevarte handelsstedet, en to timers tur fra Tromsø. Finnkroken har vært befolket helt fra steinalderen, og med flere hundre års handelstradisjoner, har stedt vært en viktig brikke i regionens utvikling og historie.

I Finnkroken kan du delta på bygdevandring med lokale guider. Du får høre om handelsstedet, kjøpmenn, fiske og fangst, og om steinalderbosetninger som er nærmere 10.000 år gamle. Du får også bli med inn i det fantastisk godt bevarte Armauer-huset fra 1802. Her får du virkelig tatt historien på pulsen. Kun en liten spasertur unna ligger kirken og bygdemuseet, som også huser en større samling malerier av den internasjonalt anerkjente, lokale kunstneren Einar Berger. Den første norske kunstneren som ble utstilt i Louvre. 

Hermes II og Finnkroken har begge lange historier. Bli med, og la deg fascinere av en annen tid.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle. 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt. Synes du fortsatt det er litt for kaldt, har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Der kan du følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

På de åpne turene våre har vi et utvalg av lokalproduserte retter for salg. Det kan eksempelvis være bacalao fra Kaikanten, fiskekaker fra Dragøy, pølser fra Mydland eller Skagenrøre med Lyngenreker fra Mathallen. Varm drikke er inkludert, og du kan om ønskelig kjøpe mineralvann og alkoholdig drikke om bord.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

ANDRE OPPLEVELSER