Searching Availability...

  • MM slash DD slash YYYY
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

adventstur til gammeldags julemarked i finnkroken

Velkommen til en herlig reise tilbake i tid. Julestemning garanterer vi uten å blunke – både om bord på Hermes II og på land på Reinøya. Den kommer nærmest i ubegrensede mengder under denne nydelige nordnorske kystopplevelsen. 
 
Vår populære adventstur går som alltid til det tradisjonsrike julemarkedet i Finnkroken – et unikt bevart 200 år gammelt handelssted på Reinøy nord for Tromsø.

Det hele starter med
en to timers seiling i vakkert vinterlandskap fra Torghuken i Tromsø til Finnkroken.


På turen til og fra
får du god tid til å nyte både spektakulære omgivelser og den nydelig restaurerte båten, og du
får også høre Hermes II sin spennende historie.

I Finnkroken blir det godt gammeldags julemarked med salg av håndarbeid og lokalprodusert mat – og ikke minst: Superkoselig bygdekafé i brygga.

Du kan også bli med på bygdevandring med lokale guider. De byr smakebiter av Finnkrokens historie som går 10.000 år tilbake, museumsbesøk, kunstutstilling, julegran og omvisning i Armauer-huset fra 1802. Du velger selv hva du ønsker å få med deg. En unik og stemningsfull kystopplevelse av ypperste merke! 

Servering om bord på Hermes II: Varm fiskekake til «frokost» og varm drikke er inkludert. Kald drikke kan kjøpes på hele turen mens vi tilbyr lokalprodusert varm mat for salg på tilbaketuren!
 
Bli med oss på juleeventyr,
og få med deg en virkelig minneverdig opplevelse!

 

Varighet: 6,5 timer
Antall gjester: Opp til 35
Dato: Lørdag 02. desember
Klokkeslett: 10:00-16:30
Oppmøte: Senest 10 minutter før avgang fra flytebryggen ved Stortorget.

MERK
– Turen kan bli avlyst/omberammet ved ekstra røffe værforhold uten kostnad for bestiller. 

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Bli med Hermes II på en heldagsutflukt til Finnkroken, et gammelt handelssted med en like rik historie som båten selv.

På våre heldagsturer får du et godt innblikk i lokal kystkultur og historie. Og vil du booke båten for en privat gruppe og fylle på med smaker fra kystens egne råvarer, så finner vi akkurat den bevertningen dere måtte ønske.

om turen til finnkroken

Når det gamle møter det nye, kan det bli veldig bra. Når det gamle møter det gamle, blir det historisk. På denne dagsturen får kjenne på akkurat den følelsen.

Hermes II er en fraktebåt fra 1917 som har gått mellom øyer og holmer med fisk, husdyr, byggematerialer og alle slags varer. Du kan nå bli med på en autentisk fraktrute til Finnkroken, et sted hvor båten fraktet og solgte kull i sin tid. Stig om bord og la oss ta deg med på en spennende reise tilbake i tid. Til Finnkroken på Reinøya.

Hør fortellingen om båtens historie mens du kjenner på roen når kursen settes mot dette særs godt bevarte handelsstedet, en to timers tur fra Tromsø. Finnkroken har vært befolket helt fra steinalderen, og med flere hundre års handelstradisjoner, har stedt vært en viktig brikke i regionens utvikling og historie.

I Finnkroken kan du delta på bygdevandring med lokale guider. Du får høre om handelsstedet, kjøpmenn, fiske og fangst, og om steinalderbosetninger som er nærmere 10.000 år gamle. Du får også bli med inn i det fantastisk godt bevarte Armauer-huset fra 1802. Her får du virkelig tatt historien på pulsen. Kun en liten spasertur unna ligger kirken og bygdemuseet, som også huser en større samling malerier av den internasjonalt anerkjente, lokale kunstneren Einar Berger. Den første norske kunstneren som ble utstilt i Louvre. 

Hermes II og Finnkroken har begge lange historier. Bli med, og la deg fascinere av en annen tid.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle. 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt. Synes du fortsatt det er litt for kaldt, har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Der kan du følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

ANDRE OPPLEVELSER