Searching Availability…

Handelsstedet Finnkroken - Kysthistorie og bygdevandring

Bli med oss på en reise tilbake i tid. Du går om bord i Hermes II, den nydelig restaurerte Skandfer-kutteren fra 1917, som setter kurs mot det gamle handelsstedet Finnkroken på Reinøy. Om bord får du høre båtens spennende historie, god tid til å nyte flott natur, bli kjent med båten og nyte stemningen både på og under dekk.

På denne turen er Finnkrokens historie i sentrum. Du får omvisning i hovedhuset fra 1802, i brygga og rundt om på gården. Bygdemuseet og kirken står også klare for besøk.

Her kan du også prioritere å gå i fine, lett tilgjengelige turløyper. Flotte utkikkspunkter ligger på rekke og rad, og «Badarhålla» er stedet for badenymfer som liker kalde bad i nydelige omgivelser. Og vil ungene springe mellom husene eller gå på oppdagelsesferd på egen hånd, er det fritt fram.

Varm fiskekake til «frokost» og varm drikke er inkludert. På returen kan du kjøpe en deilig varmt måltid eller Mydlands pølse i brød. Varme drikke er inkludert, mens kalde drikker er å få kjøpt om bord.

Båten er registrert som serveringsbedrift med alle serverings- og skjenkeløyver. Medbrakt mat og drikke er derfor ikke mulig.

Datoer:
Lørdag 31. august
Lørdag 30. november (Julemarked)
Avgang Tromsø: kl 10:00
Ankomst Finnkroken: kl 12:00
Avgang Finnkroken: 14:30
Ankomst Tromsø: 16:30

Bekledning:
Etter vær. Husk at det alltid er litt kaldere ute på sjøen.

MERK
– Turen kan bli avlyst eller omberammet ved dårlig vær.

Inkludert / Fasiliteter

Ta med

Opplevelsen

Bli med Hermes II på en heldagsutflukt til Finnkroken, et gammelt handelssted med en like rik historie som båten selv. Eller veg en annen destinasjon. På disse heldagsturene får du et godt innblikk i lokal kystkultur og historie, og vil du fylle på med smaker bygd på kystens egne råvarer, så finner vi akkurat den bevertningen som passer deres ønsker og behov.

 

om turen til finnkroken

Når det gamle møter det nye, kan det bli veldig bra. Når det gamle møter det gamle, blir det historisk. På denne dagsturen får kjenne på akkurat den følelsen.

Hermes II er en fraktebåt fra 1917 som har gått mellom øyer og holmer med fisk, husdyr, byggematerialer og alle slags varer. Du kan nå bli med på en autentisk fraktrute til Finnkroken, et sted hvor båten fraktet og solgte kull i sin tid. Stig om bord og la oss ta deg med på en spennende reise tilbake i tid. Til Finnkroken på Reinøya.

Hør fortellingen om båtens historie mens du kjenner på roen når kursen settes mot dette særs godt bevarte handelsstedet, en to timers tur fra Tromsø. Finnkroken har vært befolket helt fra steinalderen, og med flere hundre års handelstradisjoner, har stedt vært en viktig brikke i regionens utvikling og historie.

I Finnkroken kan du delta på bygdevandring med lokale guider. Du får høre om handelsstedet, kjøpmenn, fiske og fangst, og om steinalderbosetninger som er nærmere 10.000 år gamle. Du får også bli med inn i det fantastisk godt bevarte Armauer-huset fra 1802. Her får du virkelig tatt historien på pulsen. Kun en liten spasertur unna ligger kirken og bygdemuseet, som også huser en større samling malerier av den internasjonalt anerkjente, lokale kunstneren Einar Berger. Den første norske kunstneren som ble utstilt i Louvre. 

Hermes II og Finnkroken har begge lange historier. Bli med, og la deg fascinere av en annen tid.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle. 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt. Synes du fortsatt det er litt for kaldt, har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Der kan du følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

På to av de åpne turene våre – 2,5 timers cruise og fisketurene på 4,5 timer – serverer vi varm fiskekake til alle. På fisketurene trekker vi fangsten (som regel får vi fisk) i saltvann og serverer fersk fisk på ekte nordnorsk vis. Kaffe og te er inkludert, mens annen varm drikke, mineralvann og alkoholdig drikke selges om bord – også på timesturene våre.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av enkel servering på dekk til flerretters smaksmenyer. På matsiden samarbeider vi ofte med Mathallen og Dragøy, men det er fullt mulig å benytte andre leverandører. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER