Searching Availability…

KORT TUR

Våre 2-timersturer gir deg en blanding av Tromsøs makeløse omgivelser og båtens unike historie. Finn din hvilepuls om bord i vår autentiske gamle trebåt og ta inn opplevelsene bare minutter fra Tromsø sentrum. Hermes II er en gammel båt med moderne teknologi og fasiliteter. Blant annet en oppvarmet salong under dekk og to toaletter. Vi stiller med guide, topp kvalifisert mannskap, varm drikke og litt nordnorsk snacks fra lokale produsenter. Det er også mulig å kjøpe kald drikke.

 

Varighet: 2 timer +
Antall gjester: 2-18
Avgangstider: 09:00 og 12:30
Oppmøte: Senest 10 minutter før avgang.
Avgang fra flytebryggen ved Kystens Hus/Stortorget.

MERK
– Minimum 2 gjester kreves for at turen skal avvikles.
– Turen kan bli avlyst eller omberammet ved dårlig vær.

INKLUDERT

 • Skipper med alle sertifikater og lisenser
 • Guider og verter som også er sertifisert sikkerhetsmannskap
 • Historiefortelling. Hør historien om Hermes II
 • Ro og fred på dekk. Oppvarmet lounge under dekk
 • Varm drikke. Annen drikke kan kjøpes om bord
 • Smaksprøver av spennende nordnorske spesialiteter
 • Varme pledd og varmedresser om du ønsker det. For å gjøre turen behagelig, bør du kle deg godt og varmt. Husk at lue, skjerf, vanter og stødige, varme sko også er viktig bekledning
 • Alt av personlig sikkerhetsutstyr
 • Lading av telefon

IKKE INKLUDERT

 • Ingen varme måltider serveres på kort tur
 • Personlig utstyr/klær
 • Transport til og fra Hermes II

Opplevelsen

Opplev storslått natur og stemningen om bord på en over 100 år gammel, unik trebåt. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom historien til Hermes II.

Det er vanskelig å beskrive en følelse for noen som aldri har følt den. Hvordan beskriver du en unik opplevelse som bare du har hatt? Så hvordan skal vi forklare følelsen av å være om bord i en over 100 år gammel trebåt til noen som aldri har opplevd det? Vi kan forsøke med ord, bilder og video, men den ekte kystopplevelsen får du bare om bord.

nyt stillheten om bord

Stillhet.
Stillhet fra byens mas. Biler, butikker og folk som jager. Stille klukking fra bølgene som treffer baugen mens motoren dunker trofast i maskinrommet. På dekk er det åpent. Helt åpent. Det spiller ingen rolle om du snur deg mot babord eller styrbord, utsikten er formidabel. Til å ta pusten fra deg.

Snøkledde, majestetiske fjell troner over rent, arktisk vann. En og annen måke følger etter båten. Som en refleks tenker de at her er det mat å få. Er det lyden fra Cummins 335-motoren som er gjenkjennelig, eller er det båtens fiskerihistorie som frister måkene til å se etter et gratis fiskemåltid?

På turen får du høre den spennende historien til Hermes II. Du får også varm drikke og muligheten til å smake på herlig småsnacks fra utvalgte lokale produsenter.

 

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du høyt utdannede, erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle.

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt, og synes du fortsatt det er litt for kaldt har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Du kan følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Vi anbefaler at du spiser et godt måltid før du går om bord. Serveringskonseptene er forskjellige på de ulike turene. På de korte turene får du smake litt på utvalgte lokale spesialiteter, du får varm drikke og kan om ønskelig kjøpe alkoholdig drikke.

På lang tur blir det enkel servering og varm drikke på turen til Finnkroken, mens tilbaketuren til Tromsø også inneholder full lunsj. Da får du være med på en kulinarisk opplevelse med et herlig utvalg kjente – og kanskje ukjente – smaker fra de beste lokale matprodusentene.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av servering på dekk til flerretters smaksmenyer i salongen under dekk. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer til dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER