Searching Availability…

tur til finnkroken

Sett av tid til vår seks timers utflukt til Finnkroken. Turen passer godt for deg som er glad i historie, nysgjerrig på hvordan livet var før, og deg som bare ønsker en flott opplevelse så vel til lands som til vanns.

På de åpne turene byr vi på fortellingen om båtens historie, spektakulære omgivelser og en unik trebåtstemning. Vi spanderer varm drikke, mens mat og annen drikke er å få kjøpt om bord. 

I Finnkroken tar lokale kjentfolk deg med på en interessant vandring til handelsstedets kirke, museum, brygge og gammelstua fra 1802. 

For grupper og bedrifter kan vi skreddersy bevertning og opplegg både om bord og i Finnkroken.

Det er også fritt fram for å vandre rundt på egen hånd mellom gamle bygninger, på brygga og i naturen.

ÅPNE TURER
Se når turene går og bestill under «Bestill her». Du kan også komme innom og bestille i åpningstiden i vår butikk i Kystens Hus. Disse turene ligger også ute på vår Facebookside.

GRUPPER/BEDRIFTER
Ta kontakt på e-post: 
booking@hermes2.no 
eller benytt skjema som ligger under «Skreddersydd tur»,

Varighet: 6 timer
Antall gjester: Minimum 6, maks 18
Avgangstider: 
Åpne turer: Se «Bestill her»
Grupper: Etter avtale
Oppmøte: Senest 10 minutter før avgang fra flytebryggen ved Kystens Hus/Stortorget.

MERK
– Minimum 6 gjester på åpne turer
– Turen kan avlyses av skipperen ved for krevende værforhold 

INKLUDERT

IKKE INKLUDERT

Opplevelsen

Bli med Hermes II på en utflukt til Finnkroken, et gammelt handelssted med en like rik historie som båten selv. På denne turen får du både et godt innblikk i lokal kultur og oppleve fantastiske smaker av nordnorske spesialiteter, når vi dekker opp til en herlig lunsj på tilbaketuren.

 

om turen til finnkroken

Når det gamle møter det nye, kan det bli veldig bra. Når det gamle møter det gamle, blir det historisk. På denne dagsturen får kjenne på akkurat den følelsen.

Hermes II er en fraktebåt fra 1917 som har gått mellom øyer og holmer med fisk, husdyr, byggematerialer og alle slags varer. Du kan nå bli med på en autentisk fraktrute til Finnkroken, et sted hvor båten fraktet og solgte kull i sin tid. Stig om bord og la oss ta deg med på en spennende reise i tid. Til Finnkroken på Reinøya.

På turen utover serverer vi lokalprodusert småsnacks og varm drikke. Hør fortellingen om båtens historie mens du kjenner på roen når Hermes II tar deg med til dette særdeles godt bevarte handelsstedet, en totimers tur fra Tromsø. Finnkroken har vært befolket helt fra steinalderen, og med flere hundre års handelstradisjoner, har stedt vært en viktig brikke i regionens utvikling og historie.

I Finnkroken kan du gå inn i et fantastisk godt bevart hus fra 1802, stikke innom brygga og andre gamle bygninger og virkelig ta historien på pulsen. Du får høre om handelsstedet, kjøpmenn, fiske og fangst, og om bosetninger som er fra 6000-10.000 år gamle. Du kan også ta en liten spasertur til kirken eller til bygdemuseet, som også viser flere verk av den internasjonalt anerkjente, lokale kunstneren Einar Berger. Den første norske kunstneren som ble utstilt i Louvre.

På tilbaketuren går reisen inn i smakenes verden. Vi byr på en spennende kulinarisk opplevelse, når vi inviterer på lunsj med utvalgte produkter fra de beste lokale matprodusentene. Stolte mattradisjoner og moderne lokalt kjøkken smelter sammen og lar deg prøve noe du kanskje aldri har smakt før?

Hermes II og Finnkroken har begge lange historier. Bli med, og la deg fascinere av en annen tid.

Velkommen om bord

Hermes II er utstyrt med topp moderne navigasjons- og sikkerhetsutstyr. Om bord møter du erfarne skippere og verter med oppgradert sikkerhetsutdanning. En tur med Hermes II skal være en god og trygg opplevelse for alle. 

Fasiliteter

På dekk kan du vandre rundt og nyte stemningen eller slå deg ned på sitteplasser. Pledd og sitteunderlag er gode å ha når du vil varme deg litt. Synes du fortsatt det er litt for kaldt, har vi varmedresser du kan låne.

Under dekk finner du en lekker og lun salong med sitteplasser, spisebord, køyer, bar og toaletter. Her er det også skjermer som viser filmer om båtene selskapet eier. Fra heftige scener fra havfiske i Barentshavet til stemningsfulle solskinnsturer med Hermes II. Alle skjermene som skipperen har på broen får du også sett her nede. Der kan du følge båtens kurs, observere hvor andre båter befinner seg, sjekke dybden rundt Hermes II og prøve å se om det finnes fisk i nærheten.

Servering

Vi anbefaler at du spiser et godt måltid før du går om bord. Serveringskonseptene er forskjellige på de ulike turene. På de korte turene får du smake litt på utvalgte lokale spesialiteter, du får varm drikke og kan om ønskelig kjøpe alkoholdig drikke.

På lang tur blir det enkel servering og varm drikke på turen til Finnkroken, mens tilbaketuren til Tromsø også inneholder full lunsj. Da får du være med på en kulinarisk opplevelse med et herlig utvalg kjente – og kanskje ukjente – smaker fra de beste lokale matprodusentene.

De skreddersydde turene planlegger vi sammen med deg. Her er mulighetene mange; fra en ren båttur uten mat via ulike varianter av servering på dekk til flerretters smaksmenyer i salongen under dekk. Ta kontakt, så finner vi opplegget som passer til dine ønsker og behov.

Påkledning

Tromsø ligger omtrent på iskanten til Arktis. Det er kaldt her, men det er enda kaldere på havet og man er mer utsatt for vind. Vi anbefaler derfor at man følger godt med på værmeldingen for turen og kler seg deretter.

ANDRE OPPLEVELSER